Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Σάλος από τις κινήσεις Τσίπρα για το Σκοπιανό: Ενημέρωσε Ιερώνυμο, όχι όμως και τα κόμματα!




Στη προσπάθειά του να κατευνάσει τις αντιδράσεις που ήδη έχουν εκδηλωθεί αλλά και ταυτόχρονα να «σβήσει» την όποια εστία έντασης τείνει να δημιουργηθεί εν όψει και του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χθες το βράδυ με τον Αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο.

Και ενώ επιχείρησε να κλείσει το μέτωπο με την Εκκλησία -η οποία έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη χρήση του όρου Μακεδονία για την ονομασία των Σκοπίων- άνοιξε, ως φαίνεται, ένα άλλο, αυτό με τα πολιτικά κόμματα. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός την παρέκαμψε και ενημέρωσε πρώτα τον Αρχιεπίσκοπο, αγνοώντας έτσι το αίτημα των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να τους ενημερώσει για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την κυβέρνηση των Σκοπίων.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον κ. Ιερώνυμο ήταν εντελώς αιφνιδιαστική. Και αυτό δείχνει ότι στην παρούσα δύσκολη στιγμή η κυβέρνηση ψάχνει να βρει συμμάχους. Φοβούμενος ο πρωθυπουργός τη δυναμική της Εκκλησίας (σ.σ. ήδη μητροπολίτες σκέφτονται να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία) έσπευσε να ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο να συμβάλει ώστε «να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο κ. Τσίπρας «άκουσε με προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων».

Μάλιστα, και μόλις λίγα 24ωρα από την επίθεση κυβερνητικών… κύκλων κατά της Εκκλησίας την οποία και την ταύτισαν με τη Χρυσή Αυγή, ο πρωθυπουργός ανέφερε στον Αρχιεπίσκοπο ότι σέβεται τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου και ότι θα τον κρατά ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Ιερώνυμος, από τη πλευρά του, διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, ότι «αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.