Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Αποκάλυψη σοκ: Στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου είχε σταλεί ο φάκελος-βόμβα

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη… διαδρομή του φακέλου - βόμβα


Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την επίσκεψη του στον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Ο κύριος Σαμαράς αποκάλυψε πως ο συγκεκριμένος παγιδευμένος φάκελος που εξερράγη και τον τραυμάτισε είχε φτάσει στο σπίτι του, αφού είχε περάσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας. Από εκεί, είπε, τον πήρε και τον άνοιξε στο αυτοκίνητό του.

Ο Λουκάς Παπαδήμος έχει υποστεί αυτή την ταλαιπωρία, αλλά αισθάνεται τυχερός γιατί τα χέρια του ήταν μακριά όταν άνοιξε το φάκελο και δεν υπήρξε βαρύτερος τραυματισμός, για παράδειγμα στην καρδιά, είπε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε πως έχει πληγές βαθιές στα χέρια και στο δεξί του πόδι.


Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη… διαδρομή του φακέλου

Μέχρι αργά χθες το βράδυ η Αντιτρομοκρατική δεν είχε καταφέρει να αποκωδικοποιήσει το δρομολόγιο του τρομοδέματος αλλά και τις κινήσεις του Λουκά Παπαδήμου.

Όλα δείχνουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, γύρω στις 6 έφυγε από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος και κινήθηκε μέσω της Πανεπιστημίου και της Γ΄Σεπτεμβρίου για το σπίτι του στα βόρεια προάστια. Καθόταν στο πίσω κάθισμα της μαύρης Μερσεντές όταν άρχισε να ανοίγει έναν- έναν τους φακέλους της αλληλογραφίας του που άλλοι προέρχονταν από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και την Ακαδημία Αθηνών όπου από τις αρχές του 2017 είναι πρόεδρος.

Την ώρα που το όχημα είχε σχεδόν ακινητοποιηθεί στο φανάρι της Γ΄Σεπτεμβρίου με τη Μάρνη, ο πρώην πρωθυπουργός τράβηξε το φάκελο που περιείχε ένα βιβλίο.

Το ακούμπησε στα πόδια του και προσπάθησε να το ανοίξει. Δεν ήταν υποψιασμένος αφού άλλωστε είχε πάρει τη διαβεβαίωση ότι η αλληλογραφία του είχε ελεγχθεί και όλα ήταν «οκ».


Πληροφορίες λένε ότι το συγκεκριμένο πακέτο είχε αποσταλεί στην Ακαδημία Αθηνών, είχε αρχικά ελεγχθεί με φορητή συσκευή x –ray και στη συνέχεια πέρασε από τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος χωρίς και πάλι να εντοπιστεί κάτι ύποπτο. Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι όλη η αλληλογραφία του κ. Παπαδήμου ως πρώην πρωθυπουργού περνάει και ελέγχεται από τα εξωτερικά  μηχανήματα της βουλής που όμως είναι περασμένων δεκαετιών και υστερούν τεχνολογικά στο να ανιχνεύσουν μικροποσότητες εκρηκτικής ύλης. Μόλις το άνοιξε, σημειώθηκε έκρηξη που τραυμάτισε τόσο τον ίδιο όσο και τους δύο συνοδούς του, όχι σοβαρά, στα πόδια, την κοιλιά και το στήθος.

Νόμιζε ότι περιείχε βιβλίο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος επεσήμανε σε στενούς του συνεργάτες, πώς νόμιζε ότι ο φάκελος περιείχε βιβλίο, ενώ πρόσθεσε ότι τον παρέλαβε από το σπίτι του!

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται πως παρέλαβε τον φάκελο - παγίδα στο σπίτι του, αλλά λόγω χρόνου δεν το άνοιξε εκεί.


Τον πήρε μαζί του και κάποια στιγμή, μέσα στο αυτοκίνητο αποφάσισε να τον ανοίξει.

Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Δύο είναι τα σημεία πάνω στα οποία επικεντρώνει τις έρευνές της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μια ημέρα μετά την επίθεση.

Οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών προκειμένου να καταλήξουν στο είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση και αν είναι η ίδια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στα «φονικά» πακέτα που είχαν σταλεί σε ευρωπαίους παράγοντες πριν από σχεδόν τρεις μήνες.

Από την πρώτη έρευνα, φαίνεται πως ο παγιδευμένος φάκελος που εξερράγη στα χέρια του κ. Παπαδήμου, είχε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης για πυροτεχνήματα και έχει και άλλες ομοιότητες με τους φακέλους στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, καθώς και άλλους οκτώ που εντοπίστηκαν τις επόμενες μέρες, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, τον περασμένο Μάρτιο.

Παράλληλα «χτενίζουν» τα κέντρα διαλογής των ΕΛΤΑ προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν άλλα δέματα ή φακέλους που μπορεί να έχουν σταλεί σε άλλους στόχους, οικονομικούς ή πολιτικούς παράγοντες.



Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών
Για δύο 24ωρα αναμένεται να παραμείνει – για προληπτικούς λόγους - στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, όπου διακομίσθηκε χθες, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, έχοντας υποστεί τραύματα στα πόδια, στην κοιλιακή χώρα και στο θώρακα.

«Η κατάσταση του ασθενούς είναι καλή. Έχει αποσωληνωθεί, θέλουμε να τον κρατήσουμε στη ΜΕΘ για καλύτερη παρακολούθηση. Αναπνέει μόνος του, δεν χρειάζεται να φοράει μάσκα», δήλωσαν οι γιατροί του, κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σχετικά με τους δύο άνδρες, οι οποίοι βρίσκονταν μαζί με τον κ. Παπαδήμο στο αυτοκίνητο, είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να πάρουν εντός της ημέρας εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει υποστεί ρήξη τυμπάνου ενώ και οι δύο φέρουν εκδορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.