Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Εκθέματα στο Μουσείο Μπενάκη θα «πουν» την ιστορία τους

Από τις 8 Νοεμβρίου έως τις 28 Μαρτίου το κοινό του Μουσείου Μπενάκη θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική μουσειακή περιήγηση.
Ως πρωταγωνιστές, τα εκθέματα θα αφηγούνται πτυχές της ιστορίας τους, με βάση τα δραματοποιημένα από ηθοποιούςκείμενα.

Τα αντικείμενα στις προθήκες, εφ” όσον παρουσιάζονται αποκομμένα από την αρχική τους συνάφεια, χρειάζονται πολλές φορές διαφορετικά βοηθητικά μέσα για να μεταδώσουν στον επισκέπτη το πλέγμα πληροφοριών και γεγονότων που μεταφέρουν.
Σε συνεργασία,λοιπόν, με ηθοποιούς του Εθνικού Θεάτρου επιχειρείται μια εναλλακτική προσέγγιση των αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στο Μουσείο Μπενάκη.
Τα κείμενα -γραμμένα κοντά στον χρονολογικό ορίζοντα του υλικού- φωτίζουν όψεις που δεν γίνονται αντιληπτές από τον απλό επισκέπτη, αποκαλύπτοντας το συναισθηματικό φορτίο που θα συνόδευε τη χρήση τους ή και την ίδια τη δημιουργία τους.

Στο Μουσείου Μπενάκη και την ευρηματική πρότασή του ανταποκρίθηκαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου,Στάθης Λιβαθινός, και ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής,Θοδωρής Αμπαζής, αναθέτοντας τη δράση σε συνεργάτες τους για να δώσουν ζωή στα εκθέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.