Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Φωτίου: 'Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία δεν κάνουν τίποτα'

"Δημόσιοι υπάλληλοι μας υπονομεύουν. Διευθυντές στέλνουν εγκυκλίους μόνοι τους και κόβουν επιδόματα" ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.


Σφοδρές αντιδράσεις από εργαζόμενους που κάνουν λόγο για "τσουβάλιασμα". Τι απαντά η υπουργός μετά τις κινητοποιήσεις (Vid)

Σωρεία αντιδράσεων για τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου, η οποία σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη ανέφερε, ότι οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία "δεν κάνουν τίποτα" και στο υπουργείο που τους ξέρει "έναν έναν" το "25% δουλεύει και οι υπόλοιποι την υπονομεύουν".


Μιλώντας σε τοπικό κανάλι, ανέφερε λίγο πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: "Ανασυγκροτηθήκαμε με τέσσερα δεν. Δεν έχουμε media. Ούτε στις εφημερίδες, ούτε στα κανάλια, ούτε στα social media. Δεν έχουμε αρμούς στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μόνο 15 ανεξάρτητα σχήματα είναι περισσότερο φιλικά σε εμάς. Δεν έχουμε συνδικάτα φιλικά σε εμάς. Πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια. Και τέλος υπάρχει εχθρικό κράτος που έχει δομηθεί ολόκληρο πάνω στις πελατειακές υποσχέσεις των προηγούμενων".
Αν δεν είχα νομικούς συμβούλους δίπλα μου, για αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα πήγαινα φυλακή

Τόνισε πως οι συντάξεις δεν θα κοπούν περαιτέρω και πως οι δηλώσεις της στο παρελθόν έχουν παρερμηνευθεί. "Είχα πει ότι αυτή η χώρα που έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ με μείωση 50% του εισοδήματος των νοικοκυριών, είναι μια χώρα που έχει χαρακτηριστικά κράτους που βγαίνει από πόλεμο. Κυρίαρχο μέλημα ήταν να μην κοπούν οι συντάξεις. Τα media μεταδίδουν ό,τι θέλουν για άλλους σκοπούς. Για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καθαρίσει το τηλεοπτικό πεδίο και να επαναφέρει τη νομιμότητα".


Για τους δημόσιους υπαλλήλους στα υπουργεία, είπε χαρακτηριστικά:

"Όντως δεν κάνουν τίποτα και αυτό είναι μια άλλη ιστορία και θα τη συζητήσουμε και αυτή είναι η εμπειρία μου μέσα από το πώς δουλεύουν τα υπουργεία. Είναι ένα κράτος που καθόμαστε εμείς από πάνω και από κάτω μας υπονομεύει το σύμπαν. Μας υπονομεύουν. Αν δεν είχα εγώ νομικό σύμβουλο από το πρωί μέχρι το βράδυ με αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα ήταν να πάω φυλακή.

Και για να εξηγούμαστε. Το 25% του υπουργείου μου είναι νέα παιδιά και αυτά συνεργάζονται μαζί μας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεξιοί, ό,τι να' ναι. Εμείς δεν ζητήσαμε πολιτικά φρονήματα αλλά είναι άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και μας βοηθάνε. Όχι με αυτοθυσία αλλά μας βοηθάνε. 25% είναι διευθυντικά στελέχη που μας υπονομεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στέλνουν εγκυκλίους και μετά λένε στα κανάλια ότι η άκαρδη Φωτίου έκοψε τα τάδε επιδόματα. Έχει στείλει ο διευθυντής μόνος του εγκύκλιο που κόβει το επίδομα. Τι να σας πρωτοπώ;". Σημειώνεται πως αρχικά έκανε λόγο για ένα 15% "που δουλεύουν" το οποίο ανασκεύασε σε 25% αμέσως μετά..




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.