Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Κυνική ομολογία του Έλληνα μακελάρη του Τέξας: Δεν τους σκότωσα όλους για να λένε την ιστορία μου

«Άφησα να ζήσουν μόνο όσους συμπαθούσα», δήλωσε στον ανακριτή ο 17χρονος Δημήτρης Παγουρτζής - (vid)


Η πρώην κοπέλα του δράστη ανάμεσα σε εκείνους που δέχθηκαν τα πυρά
Την Παρασκευή σκόρπισε το θάνατο στο σχολείο που φοιτούσε. Το Σάββατο δήλωσε με τον μεγαλύτερο κυνισμό που θα μπορούσε, στους αστυνομικούς, ότι δεν τους σκότωσε όλους, προκειμένου όσοι σώθηκαν να λένε την ιστορία του!

Ο 17χρονος Έλληνας Δημήτρης Παγουρτζής σοκάρει για δεύτερη φορά την αμερικανική και λόγω της καταγωγής του, την ελληνική κοινωνία. Μετά την αποτρόπαια πράξη του να σκοτώσει 10 μαθητές και να τραυματίσει άλλους τόσους στο Santa Fe High School του Τέξας, εμφανίστηκε εντελώς αμετανόητος ενώπιον του ανακριτή, λέγοντας κυνικά: «Δεν σκότωσα όσους συμπαθούσα, για να λένε μετά την ιστορία μου».

Όπως ανέφεραν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ανάμεσα στα παιδιά που δέχθηκαν τα πυρά του, ήταν και η πρώην φιλενάδα του. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο, αν το κορίτσι βρίσκεται στη λίστα των νεκρών, ή των τραυματιών που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία.

Ο 17χρονος Δημήτρης Παγουρτζής χρησιμοποίησε ένα όπλο του πατέρα του, ενώ είχε κατασκευάσει εκρηκτικούς μηχανισμούς και μολότοφ, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει και να επιφέρει ακόμη περισσότερους θανάτους. Ακολούθως, είχε σκοπό να αυτοκτονήσει. Πριν ολοκληρώσει το σχέδιό του, ωστόσο, περικυκλώθηκε από τους αστυνομικούς και παραδόθηκε, αφού πυροβολήθηκε στο πόδι.

Το προφίλ του 17χρονου Έλληνα μακελάρη

Αγαπά τα όπλα, ενώ όπως έλεγε και ένα μπλουζάκι που είχε «ανεβάσει» στο Facebook είναι... «γεννημένος να σκοτώνει». Ο λόγος για τον Δημήτρη Παγουρτζή, ο οποίος είναι ο δράστης  του μακελειού στο λύκειο Santa Fe του Τέξας με απολογισμό δέκα νεκρούς. 

Ο 17χρονος, σύμφωνα με τοπικά μέσα της Καρδίτσας, έλκει την καταγωγή του από το νομό και ειδικότερα από την περιοχή της Μαγουλίτσας  Μουζακίου. 

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο 17χρονος πριν την εισβολή στο σχολείο πόσταρε στο Facebook και μετά από λίγο «κατέβασε», μπλουζάκι που έγραφε  «Born to Kill».




Ένας λογαριασμός στο Instagram που φαίνεται να ανήκει στον νεαρό, τον δείχνει να ακολουθεί λογαριασμούς που σχετίζεονται με τα όπλα ό πως «sickguns» ή «gunspictures», καθώς κα άλλους όπως Guns Fanatics, Guns Lovers και Guns Glory. 


Μόνο τρεις φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί σε αυτόν τον λογαριασμό και έδειχναν ένα ψεύτικο πιστόλι μπροστά από μία οθόνη video game, μία φωτογραφία ενός βατράχου και μία φωτογραφία  όπλου μαζί με ένα μαχαίρι και ένα φακό στο κρεβάτι του.

Το «βιογραφικό»  του στο Facebook ανέφερε: YouTube is a Comma Kazi και έδινε οδηγίες πώς να προφέρουν το όνομά του - di-MI-tree-oas pag-OR-cheez – και τους κατηύθυνε να παρακολουθούν βίντεο εκεί. 


Στη σελίδα υπήρχε επίσης μία φωτογραφία μίας μαύρης καμπαρντίνας, την οποία φορούσε ο 17χρονος κατά τη διάρκεια του μακελειού. Ήταν μάλιστα διακοσμημένο με διάφορα «στολίδια» τα οποία εξηγούσε στη συνέχεια.




Μεταξύ των αντικειμένων που είχε στην καμπαρντίνα ήταν ένας ασπρόμαυρος Σιδηρούς Σταυρός, που  ήταν το υψηλότερο παράσημο ανδρείας του Γερμανικού Στρατού. Είχε εισαχθεί το 1813, ενώ το 1957 ξανασχεδιάστηκε, αφότου η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε την παραγωγή εμβλημάτων που σχετίζονταν με τους Ναζί . Στο πέτο της καμπαρντίνας υπήρχε μια κονκάρδα με το σφυροδρέπανο.

Σε ένα άλλο post του έγραφε τις φράσεις: «Σφυρί και Δρεπάνι= Επανάσταση»,  Ανατέλλων Ήλιος=Τακτικές Καμικάζι, Σιδηρούς Σταυρός=Ανδρεία, Βαφομέτ=Κακό και  Cthulu= Δύναμη

Συμμαθητές του ανέφεραν ότι συχνά ο Παγουρτζής έπεφτε θύμα bullying, τόσο από μαθητές, όσο και από καθηγητές. Στη σελίδα του στο Facebook έλεγε ότι σχεδίαζε να καταταχθεί στο στρατό το 2019, ωστόσο εκπρόσωπος του στρατού διέψευσε ότι υπήρχε κάποια εγγραφή του στα αρχεία.

Ο Παγουρτζής συνελήφθη αμέσως μετά το μακελειό, εν μέσω αναφορών ότι ήταν ζωσμένος και με εκρηκτικά, εκτός από τα όπλα που έφερε μαζί του.  Μάλιστα, είπε στους αστυνομικούς ότι είχε σκοπό να αυτοκτονήσει, αλλά τελικά δεν το έπραξε.


Βρέθηκαν αυτοσχέδιες βόμβες στο χώρο του σχολείου

Στο σχολείο βρέθηκαν πολλοί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Αστυνομικοί ερευνούν δύο σπίτια και ένα όχημα που συνδέεται με τον δράστη, όπου βρήκαν επίσης πολλά εκρηκτικά. «Ο ένας από τους λόγους για τους οποίους ανησυχούμε είναι το γεγονός ότι εντοπίσαμε πολλούς διαφορετικούς τύπους εκρηκτικών», εξήγησε ο κυβερνήτης του Τέξας, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για βόμβες μολότοφ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο δράστης πήρε τα δύο όπλα από τον πατέρα του (...) ο πατέρας του τα κατείχε νόμιμα. Δεν γνωρίζω αν ο πατέρας ήταν ενήμερος ότι ο γιος του είχε πάρει τα όπλα», πρόσθεσε.



Σκόπευε να αυτοκτονήσει μετά το μακελειό

Ο 17χρονος δράστης σκόπευε αρχικά να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία, αποκάλυψε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ.

"Όχι μόνο ήθελε να διαπράξει την επίθεση αλλά ήθελε και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά. Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει" είπε ο κυβερνήτης, επικαλούμενος την έρευνα της αστυνομίας στα ημερολόγια που άφησε ο 17χρονος.


Η φωτογραφία του 17χρονου δράστη  όπως δόθηκε από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Γκάλβεστον




Εικόνα από το σημείο του μακελειού:








Τραμπ: Μία εξαιρετικά θλιβερή μέρα

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του από τον Λευκό Οίκο, εξέφρασε τη θλίψη του για το αιματοκύλισμα στο λύκειο του Τέξας.

Όπως τόνισε, περιστατικά σαν το σημερινό συμβαίνουν εδώ και καιρό στη χώρα και δεσμεύτηκε η κυβέρνησή του να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσει τους μαθητές, τα σχολεία και να κρατήσει τα όπλα μακριά από τα χέρια που εμφανίζονται ως απειλή ως προς τους ίδιους, αλλά και τους άλλους.
Ολόκληρη η δήλωση Τραμπ: 

Οφείλω να ξεκινήσω εκφράζοντας τη θλίψη μας και την συντριβή μας για την δολοφονική επίθεση με πυροβολισμούς στο λύκειο Santa Fe του Τέξας, που έλαβε χώρα λίγο πριν. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και οι ομοσπονδιακές αρχές συνεργάζονται με τους τοπικούς αξιωματούχους. Αυτό γίνεται εδώ και καιρό στη χώρα μας. Τόσα πολλά χρόνια, δεκαετίες, θρηνούμε τρομερές απώλειες ζωών και στέλνουμε τη στήριξη και την αγάπη μας σε όλους όσους έχουν πληγεί από αυτήν την απολύτως τρομακτική επίθεση σε μαθητές, οικογένειες, δακάλους και το προσωπικό του Λυκείο Santa Fe. Αυτές τις τραγικές ώρες είμαστε μαζί σας. Η κυβέρνησή μου είναι αποφασισμένη να κάνει ότι είναι δυνατό για να προστατεύσει τους μαθητές μας, να ασφαλίσει τα σχολεία μας και να κρατήσει μακριά τα όπλα από τα χέρια εκείνων που φαντάζουν ως απειλή προς τους ίδιους, αλλά και τους άλλους. Όλοι πρέπει να συνεργαστούμε σε κάθε επίπεδο για να κρατήσουμε ασφαλή τα παιδιά μας. Ο Θεός να κάνει καλά τους τραυματίες και να είναι στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων. Μία πολύ θλιβερή ημέρα.

Νωρίτερα, σε μήνυμά του στο Twitter, είχε αναφέρει: «Πυροβολισμοί σε σχολείο του Τέξας. Οι πρώτες αναφορές δεν φαίνονται καλές. Ο Θεός να βοηθήσει όλους!».







πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.