Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, φανερά συγκινημένος, εξαπέλυσε «κεραυνούς» για τις διαρροές όσον αφορά το νόμο Κατρούγκαλο

Την παραίτησή του από τον θώκο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Νίκος Σακελλαρίου υπό το κράτος έντονης συναισθηματικής φόρτισης. 

Σε δήλωσή του, που μεταδόθηκε live, ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου εξαπέλυσε «κεραυνούς» για τις διαρροές όσον αφορά το νόμο Κατρούγκαλου, που δεν τον άφηναν όπως είπε να επιτελέσει τα καθήκοντά του, ενώ άφησε αιχμές και για υποχώρηση του κράτους δικαίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σακελλαρίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τις διαρροές ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ως αντισυνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλο με τον οποίο περικόπτονται οι συντάξεις και ανακοίνωσε ότι απέρχεται της θέσης του πριν την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ προειδοποίησε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μείωσης των συντάξεων που όπως είπε ο ίδιος θα έχει αποτέλεσμα «την πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων». 

Μάλιστα, επέκρινε την πολιτική ηγεσία της χώρας επειδή όπως εξήγησε μετακυλίει παγίως στη Δικαιοσύνη την επίλυση των πιο δυσεπίλυτων προβλημάτων της χώρας. 

Ο κ. Σακελλαρίου ζήτησε από τους πολίτες να εξακολουθήσουν να έχουν εμπιστοσύνη στους δικαστές επισημαίνοντας: «Υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας».



Πηγή: http://voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.