Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

«Άποροι» έτρωγαν στις πίστες τα επιδόματα


ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΓΛΕΝΤΟΥΣΕ ΜΕ ΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ
Στη φάκα συμμορίτες που τους τάιζε για χρόνια το κράτος! Μπούκαραν με αυτοκίνητα σε καταστήματα στα Μεσόγεια και μετά «το έριχναν έξω»

Εισέπρατταν επιδόματα απόρων που τα έκαναν γαρίφαλα και έλουζαν τραγουδιάρες σε «δεύτερες» πίστες, όταν ήθελαν να ξεσκάσουν από το φορτωμένο πρόγραμμα των ληστειών!

Η συμμορία των εννιά Ρομά που «ξεδόντιασαν» οι αστυνομικοί είχε ιδιαίτερη αδυναμία στις πενιές και τις πίστες, όπου κατέφευγε για να ξεχάσει την... καταραμένη φτώχεια, γιατί το επίδομα απόρων δεν την ανακούφιζε. Μετά τα τρικούβερτα γλέντια ως τις πρώτες πρωινές ώρες, οι Ρομά εισέπρατταν τα επιδόματα που έδινε η Πρόνοια, αφού είχαν καταφέρει να θεωρούνται πένητες.

Βέβαια, η καθημερινότητα των «απόρων» ήταν ιδιαίτερα «κουραστική» (!) με κλοπές αυτοκινήτων, ληστείες, διαρρήξεις και πωλήσεις κλεμμένων ανταλλακτικών, οπότε η ψυχαγωγία ήταν απαραίτητη...

Η dolce vita κράτησε αρκετά για τη συμμορία των Ρομά που εισέβαλλε με αυτοκίνητα σε καταστήματα στα Μεσόγεια, καταστρέφοντάς τα και αρπάζοντας τις ταμειακές. Οταν στη συνέχεια γλεντοκοπούσαν, οι καταστηματάρχες τραβούσαν τα μαλλιά τους, αφού έκαναν λαμπόγυαλο τις επιχειρήσεις τους.

Η συμμορία των «απόρων», που κατοικούσε σε καταυλισμούς της βορειοανατολικής Αττικής, εισέβαλλε σε φούρνους, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ και άλλα μικρά συνοικιακά καταστήματα για να είναι σίγουρη ότι θα βάλει στο χέρι τις ταμειακές. Τα χτυπήματα τα έκανε συνήθως Σαββατοκύριακα επειδή οι τράπεζες ήταν κλειστές, γνωρίζοντας ότι οι εισπράξεις θα έμεναν στα ταμεία.

Μάλιστα, οι Ρομά χτυπούσαν τρεις και τέσσερις φορές το ίδιο κατάστημα, με αποτέλεσμα να οδηγούν μεροκαματιάρηδες επαγγελματίες στην οικονομική καταστροφή και στο λουκέτο, μη αντέχοντας να επισκευάζουν ξανά και ξανά τις ζημιές.

Ερευνες

Δεκάδες επαγγελματίες σε Σπάτα, Αρτέμιδα, Γλυκά Νερά, Παιανία, Παλλήνη και Γέρακα βρέθηκαν σε απόγνωση και έγιναν αυτοί άποροι. Την ίδια ώρα οι... γλεντζέδες Ρομά περνούσαν ζωή και κότα με ουίσκι και γαρίφαλα στα μπουζούκια, πίνοντας στην υγειά των... θυμάτων.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής ύστερα από εντατικές έρευνες και με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε καταυλισμούς της περιοχής κατάφεραν προχθές, τις πρώτες πρωινές ώρες, να τους εντοπίσουν και να τους περάσουν χειροπέδες. Ενδεικτικό είναι ότι κατά την αστυνομική επιχείρηση ο αρχηγός της σπείρας ήταν -πού αλλού;- στα... μπουζούκια και σκορπούσε λεία και επιδόματα.

Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν του έστησαν καρτέρι στο πάρκινγκ του κέντρου, αποφεύγοντας να τον συλλάβουν στο πρώτο τραπέζι πίστα, σκεπτόμενοι ότι μπορεί να οπλοφορεί. Ετσι, τη στιγμή που έβγαινε από το κέντρο αγκαλιά με δύο αιθέριες υπάρξεις και τίναζε τα... λουλούδια από το σακάκι τον «τσίμπησαν»!

Οπως διαπιστώθηκε, η σπείρα είχε διαπράξει τουλάχιστον 52 (!) διαρρήξεις καταστημάτων και διπλάσιες κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν σαν πολιορκητικούς κριούς για να εισβάλλουν στο εσωτερικό των καταστημάτων. Αλλά και από τα κλεμμένα οχήματα έβγαζαν κέρδος, αφού τα πουλούσαν για ανταλλακτικά.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.