Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Λύγισε στην κηδεία η μητέρα του 19χρονου που δολοφονήθηκε στο Μαρούσι

Στον Άγιο Γεώργιο στο Καματερό
«Ο Θωμάς ήταν ένας άγγελος» ψιθύριζαν όλοι και θρηνούσαν για το τόσο άδικο και πρόωρο χαμό του


Σπαρακτικό ήταν το «τελευταίο αντίο» στον άτυχο Θωμά που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι. Συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν τον 19χρονο στην τελευταία του κατοικία , σήμερα το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Καματερό. 


Σε κλίμα πόνου και βαθιάς θλίψης οι γονείς του 19χρονου Θωμά αποχαιρέτησαν το μοναχοπαίδι τους , μη μπορώντας να πιστέψουν στο τραγικό χτύπημα της μοίρας . 

Στη θέα του φέρετρου η μητέρα λύγισε.Τα πόδια της δεν την κρατούσαν. Με κλάμα και φωνή που έτρεμε απευθυνόταν στο παιδί της. 
«Ο Θωμάς ήταν ένας άγγελος» ψιθύριζαν όλοι και θρηνούσαν για το τόσο άδικο και πρόωρο χαμό του με τους φίλους του να κρατούν λουλούδια για να του ευχηθούν «καλό παράδεισο».


H... σκοτεινή πλατεία Ηρώων...


Δολοφονία 19χρονου στο Μαρούσι: «Αργά ή γρήγορα θα γινόταν και αυτό», λένε κάτοικοι της περιοχής
Όταν ο ήλιος πέφτει και η νύχτα «απλώνει το δίχτυ της», η πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο υπαίθριο «παζάρι» ναρκωτικών, ποτών για νέους και σε μια μεγάλη πίστα για τους λάτρεις του σκέιτμπορντ και του ποδηλάτου.


Η είδηση πως ένας 19χρονος έπεσε νεκρός εκεί δεν ήταν κάτι που εξέπληξε τους κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, αφού όπως εκμυστηρεύονται «ήταν κάτι που αργά ή γρήγορα θα γινόταν».



Οι καβγάδες, αποτέλεσμα μέθης ή χρήσης ναρκωτικών είναι κάτι το σύνηθες στην μικρή πλατεία που σήμερα στο σημείο που έπεσε νεκρός ο 19χρονος Θωμάς, θυμίζει περισσότερο επιτάφιο, από τα κεριά και τα λουλούδια που έσπευσαν να αφήσουν συνομήλικοι και φίλοι.

«Τα παιδιά μαζεύονται εδώ, αργά το βράδυ για να κάνουν σκέιτ. Κάθονται, παίρνουν ποτά από το περίπτερο και πολλές φορές υπό την επήρεια  μέθης καβγαδίζουν μεταξύ τους», λένε στο protothema.gr κάτοικοι που βγαίνουν στα μπαλκόνια τους και βλέπουν τέτοιες καταστάσεις να εκτυλίσσονται μπροστά μάτια τους, στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι.

«Το βράδυ, εδώ στην πλατεία Ηρώων, φοβάσαι να κυκλοφορήσεις γιατί ενώ όλη η πλατεία γεμίζει από ανήλικους νεαρούς, παρατηρείς ότι ανάμεσά τους είναι και άτομα που κόβουν κίνηση για να σε ληστέψουν. Εγώ μένω ακριβώς απέναντι στην πολυκατοικία και τα βλέπω όλα. Δυστυχώς, όλοι αυτοί οι νεαροί παίρνουν ναρκωτικά, πίνουν ποτά, βάζουν μουσική δυνατά και από κάποιο σημείο και μετά τη νύχτα είναι ανεξέλεγκτοι. Εγώ η ίδια έχω καλέσει την αστυνομία, να περάσουν να δουν και οι ίδιοι τι συμβαίνει τη νύχτα στην πλατεία Ηρώων και ζήτημα είναι να έχουν έρθει μια φορά και να φύγουν»,  λέει μια γυναίκα κάτοικος στο protothema.gr και συνεχίζει:

«Εμείς περιμέναμε ότι κάποια στιγμή θα γίνει φονικό στην πλατεία γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά που καβγάδιζαν νεαροί. Τις περισσότερες φορές φωνάζουν και βρίζουν. Κάθε φορά, μάλιστα, βλέπεις και νέα πρόσωπα γιατί ακριβώς απέναντι υπάρχει και ένας σύλλογος μιας ομάδας  και  κάθονται μέχρι αργά στην πλατεία μαζί με τους άλλους νεαρούς και τσακώνονται. Βλέπεις, ότι είναι υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών και βγάζουν μαχαίρια για να λύσουν τις διαφορές τους», υποστηρίζει η κάτοικος της περιοχής.

Σήμερα στη πλατεία επικρατεί σιωπή κι αυτό γιατί οι νεαροί θαμώνες θρηνούν για το θάνατο του Θωμά ο οποίος δέχτηκε χτύπημα στο θώρακα και άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ όπου μεταφέρθηκε ξημερώματα Κυριακής.

Ο άτυχος 19χρονος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.