Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Έρευνα: Οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες με έναν λιγότερο όμορφο άντρα

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως οι λιγότερο όμορφοι άντρες κάνουν τις γυναίκες πιο ευτυχισμένες.


Οι όμορφες γυναίκες επιλέγουν λιγότερο ελκυστικούς συντρόφους, γιατί πολύ απλά μαζί τους νιώθουν πιο ευτυχισμένες. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει νέα επιστημονική έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Το να ταιριάζεις εμφανισιακά με τον σύντροφό σου δεν υπόσχεται πολλά για το μέλλον της σχέσης σας, σημειώνει η μελέτη αυτή και για την ακρίβεια, στην εν λόγω έρευνα βρέθηκε ότι μια σχέση είναι πιο πιθανό να πετύχει όταν η γυναίκα είναι πιο ελκυστική από τον άντρα.

Συγκεκριμένα εξέτασαν 113 ζευγάρια που μετρούσαν μόλις λίγες εβδομάδες μαζί, βάσει της εξωτερικής τους εμφάνισης και του τρόπου ζωής τους.

Τους δόθηκε επίσης ένα ερωτηματολόγιο για το πόσο πολύ επιδίωκαν να διατηρούνται σε φόρμα και να παραμένουν ελκυστικοί.

Η ερευνήτρια Τάνια Ρέινολντς εξηγεί: «Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι το να έχει μια γυναίκα ένα σύντροφο λιγότερο ελκυστικό από εκείνη, προσφέρει την άνεση να χαλαρώσει ως προς την εξωτερική εμφάνιση. Αντιθέτως, μια γυναίκα που έχει δίπλα της ένα σαφώς πιο όμορφο άντρα, τότε εμφανίζει προβληματική συμπεριφορά».

Οι γυναίκες που είχαν ελκυστικούς άνδρες ανέφεραν ότι ήταν σε δίαιτα, είχαν εμμονή με τη γυμναστική και είχαν άγχος για να το πώς φαίνονται στον σύντροφό τους.

Οπως αναφέρει η ερευνήτρια, το να ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή και να προσέχεις τι τρως σίγουρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος ζωής, αλλά απέχει κατά πολύ από το να πιέζεις τον εαυτό σου σε μόνιμη βάση να στερείται πράγματα για να δείχνεις όμορφη.

Η έρευνα έδειξε επίσης πως στις περιπτώσεις όπου ο άντρας ήταν λιγότερο ελκυστικός, έτεινε να αντισταθμίζει αυτή την «έλλειψη» με πράξεις όπως δώρα, περισσότερη ενασχόληση με τη σύντροφό του στο κρεβάτι και συμμετοχή στις δουλειές του σπιτιού. Ήταν πιο αφοσιωμένος στη σχέση και είχε ως προτεραιότητα να ευχαριστήσει τη σύντροφό του.

Αυτή η συμπεριφορά ενδυνάμωνε τη σχέση καθώς οι γυναίκες με αυτόν τον τρόπο ήταν πιο ευτυχισμένες επειδή ένιωθαν πως ο σύντροφός τους τις εκτιμά και τις προσέχει.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.