Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ο γιος του Γερολυμάτου έμπλεξε σε συμμορία εκβιαστών

Διακόπηκε για τις 21 Φεβρουαρίου η δίκη της σπείρας εκβιαστών σε βάρος μεσιτών και πωλητών ακινήτων


Στο εδώλιο ως μέλος σπείρας εκβιαστών που έβαζε στόχο μεσίτες και πωλητές ακινήτων κάθισε χθες ο γιος του δημοφιλούς τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου, Αλέξανδρος, μαζί με άλλα δύο πρόσωπα. Ομως ο πατέρας του δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, ενώ η δίκη διακόπηκε για τις 21 Φεβρουαρίου λόγω κωλύματος στο πρόσωπο ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Υπερασπιζόμενος τον γιο του, τον Δεκέμβριο του 2016, ο Γιώργος Γερολυμάτος είχε δηλώσει στην «Espresso» βέβαιος ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι η αλήθεια θα λάμψει! Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο παρέπεμψε τους τρεις άνδρες σε δίκη με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της έκρηξης από κοινού, της εκβίασης κ.ά., αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα είχε ο 70χρονος πεθερός του Αλέξανδρου Γερολυμάτου, ο οποίος είναι μεσίτης.

Εντολές του μεσίτη εκτελούσε ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδος στο bodybuilding Γ.Κ., ο οποίος παρουσιαζόταν στα θύματα ως «Αποστόλης», ενώ ο 47χρονος γιος του Γιώργου Γερολυμάτου φέρεται ότι μεσολαβούσε τις περισσότερες φορές μεταξύ του bodybuilder και του πεθερού του. Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Τα μέλη της σπείρας ειδικεύονταν στις απειλές σε βάρος μεσιτών, αγοραστών και πωλητών ακινήτων, για να εισπράττουν εκβιαστικά «μεσιτεία»! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ιδιοκτήτη διαμερίσματος, ο οποίος βρήκε το αυτοκίνητό του καμένο. Ηταν παραμονή Χριστουγέννων του 2016, όταν ο «Αποστόλης» του κυκλώματος κάλεσε τον άνθρωπο με τον οποίο ο 70χρονος μεσίτης είχε οικονομική διαφορά (ζητούσε 2% προμήθεια επί των 130.000 που πουλήθηκε το ακίνητο) και του ζήτησε 9.000 ευρώ, λέγοντάς του ότι εξαγόρασε το χρέος. Ομως, εκείνος τον κατήγγειλε στην Αστυνομία, με συνέπεια λίγο αργότερα το αυτοκίνητό του να τυλιχτεί στις φλόγες από έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού! Αλλο θύμα υποστηρίζει ότι ο «Αποστόλης» απείλησε τη σύζυγό του, λέγοντας: «Αν δεν δώσει τα λεφτά το λαμόγιο ο άντρας σου, θα απαγάγω την κόρη σας και θα τη δώσω στους Πακιστανούς»!

«Παριστάμεθα ως πολιτική αγωγή σε βάρος του κυκλώματος εκβιαστών που για μερικές χιλιάδες ευρώ δεν δίστασαν να πυρπολήσουν το όχημα και την οικία των εντολέων μου, κατακερματίζοντας την ψυχική τους ηρεμία, αλλά και να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές κι άλλων αθώων κοινωνών» δήλωσε η δικηγόρος του θύματος που βρήκε καμένο το αυτοκίνητό του Χριστίνα-Ηλέκτρα Μπιζάκη, ενώ ο συνήγορος του 70χρονου μεσίτη Απόστολος Ανδρεουλάκος ανέφερε: «Το κατηγορητήριο συνολικά δεν στέκει και πολύ, περισσότερο στο θέμα της εγκληματικής οργάνωσης. Ο εντολέας μου θα απαλλαγεί, διότι ο συγκατηγορούμενός του Γ.Κ. έκανε όσα τον κατηγορούν, ενώ είχε διακοπεί ήδη η συνεργασία τους. Εκανε ό,τι έκανε εν αγνοία του πελάτη μου».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.