Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Ασύλληπτο: Εργοδότης απέλυσε υπαλλήλους γιατί δεν του επέστρεψαν το δώρο των Χριστουγέννων

Και όχι μόνο υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν έχουν καταβάλει ακόμα το δώρο
Ένα νέο περιστατικό καταστρατήγησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας.


Εργαζόμενοι επιχείρησης εστίασης στη Λάρισα κατήγγειλαν χθες στην Επιθεώρηση Εργασίας πως απολύθηκαν επειδή δεν... επέστρεψαν στους εργοδότες τους το δώρο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την υπόδειξη!

Πολλές επιχειρήσεις, λόγω της υποχρεωτικότητας καταβολής του δώρου Χριστουγέννων και προκειμένου να εμφανίζονται νόμιμες, το πιστώνουν εμπροθέσμως στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων. 


Οι εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στις «ανάγκες» των εργοδοτών και για να μη χάσουν τη θέση τους, ή το επέστρεφαν ή το συμψήφιζαν με τις μηνιαίες αποδοχές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη επιχείρηση, πέντε αρχικά εργαζόμενοι, φοιτητές κατά πλειοψηφία, με ημιαπασχόληση, επαναστάτησαν και αποφάσισαν να μην το επιστρέψουν.

Ο εργοδότης, έχοντας διαμηνύσει και ξεκάθαρα αποσαφηνίσει πως οι συμβάσεις εργασίας για όσους δεν επιστρέψουν το δώρο θα καταγγελθούν, προχώρησε στην απόλυση των εργαζομένων.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επαναλαμβάνει ότι η τήρηση της νομιμότητας στους χώρους δουλειάς και η προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα αυθαιρεσίας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα.


Καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν, επώνυμα ή ανώνυμα, οποιαδήποτε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, επικοινωνώντας με τα κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας ή στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.

Πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.