Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Λάσπη, απόγνωση και καταστροφές στη Δυτική Αττική - Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους

Πλημμύρες: Χωρίς τέλος η τραγωδία στη Δυτική Αττική - Μετρούν τις πληγές της φονικής κακοκαιρίας οι κάτοικοι σε Μαγούλα, Νέα Πέραμο, 
Μέγαρα και Μάνδρα Αττικής όπου υπάρχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα - Ψάχνουν με τα χέρια στις λάσπες για αγνοούμενους - Κλειστά σχολεία και φόβοι για το μεσογειακό κυκλώνα «Ζήνωνα» που πλησιάζει την Ελλάδα 

Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Θριάσιο, Παλαιά Εθνική Οδός Ελευσίνας – Θηβών, Μέγαρα, Μαγούλα. Αυτές είναι οι περιοχές της δυτικής Αττικής που θάφτηκαν κάτω από τα λασπόνερα, τα φερτά υλικά και τα μπάζα που ξεχείλισαν μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/11/2017) τη Δυτική Αττική αφήνοντας πίσω της 16 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. 

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (17/11), η Πυροσβεστική και οι ομάδες διάσωσης αναζητούν ακόμη έξι ανθρώπους, τα ίχνη των οποίων εξαφανίστηκαν κατά την διάρκεια της σφοδρής καταιγίδας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, σύμφωνα με το cnn.gr. Ο κατάλογος των νεκρών Συνολικά 10 άνδρες και έξι γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε πλημμυρισμένα σπίτια και άλλους χώρους, ενώ δύο εξ αυτών ανασύρθηκαν από τις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου. 

Μία 82χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής.
Στην οδό Αγαμέμνωνος στη Μάνδρα, ένας ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες νεκρός στο πλημμυρισμένο σπίτι του.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας, περίπου 65 ετών. Βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα.

Το μεσημέρι εντοπίστηκε νεκρός ένας ακόμη άνδρας, περίπου 50 ετών, στο 3ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών - Θηβών, στη Μάνδρα.

Στον τραγικό κατάλογο μπήκε και μία γυναίκα που εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε στην οδό Αίαντος, στη Μάνδρα.

Παράλληλα, στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου εντοπίστηκαν δύο σοροί ανδρών, ηλικίας 80 και 55 ετών. Τα θύματα ήταν αγνοούμενοι από τη Μάνδρα.

Ακόμη δύο άνδρες και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί αργά το μεσημέρι. Πρόκειται για έναν άνδρα, που βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο, στη θέση Ψαλίδι της Μάνδρας και μία γυναίκα 95 ετών, η οποία ανασύρθηκε νεκρή από το σπίτι της, στην οδό Στρατηγού Ρόκα.

Ενας κυνηγός, που αγνοείτο από το πρωί, βρέθηκε νεκρός σε εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, στη Μάνδρα και λίγο αργότερα ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε κι άλλο, καθώς εντοπίστηκαν νεκροί ένας άνδρας σε υπόγειο στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου και μια γυναίκα στη συμβολή των οδών Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα.

Στη μακάβρια λίστα προστέθηκαν ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε εξωτερικό χώρο στο 5 - 6 χλμ. Μάνδρας - Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής, καθώς και μία γυναίκα.

Ισχυρή βροχόπτωση το βράδυ της Πέμπτης (16/11) «τρόμαξε» στην Αττική

Οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου Αττικής βρέθηκαν για άλλη μία φορά να αντιμετωπίσουν τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα την ώρα που Μάνδρα και Νέα Πέραμος μετρούν τις πληγές τους από το πέρασμα της «Ευρυδίκης».

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας ενώ λίγο νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, ενώ εξακολουθεί η διακοπή της κυκλοφορίας σε βασικούς οδικούς άξονες της ευρύτερης περιοχής.

Το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, λάμβανε κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια, από όλη σχεδόν την Αττική και κυρίως από την Γλυφάδα, Βούλα, την λεωφόρο Ποσειδώνος και την Λ. Βουλιαγμένης, καθώς και από το κέντρο την Κυψέλη, κέντρο Αθήνας, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Αχαρνές.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής επίσης επιχείρησαν για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και στην Αίγινα.

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Έρχεται κάτι αρκετά δυνατό…
Για το νέο αυτό «ξέσπασμα» του καιρού, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννη Καλλιάνος με ανάρτησή του στο facebook.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καλλιάνος, από τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα απασχολήσουν μεγάλο μέρος του νομού Αττικής και ενδεχομένως και τις περιοχές που επλήγησαν την Τετάρτη (15/11).

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«Μην ξεγελιέστε από την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, αναμένονται πάλι καταιγίδες το βράδυ.
Μπορεί ο καιρός να δείχνει ελαφρώς βελτιωμένος ως προς τις βροχοπτώσεις στην Αττική, όμως μην ξεγελιέστε!
Από τις βραδινές ώρες σήμερα αναμένω νέο "ξέσπασμα" με σποραδικές καταιγίδες που θα απασχολήσουν μεγάλο μέρος του νόμου Αττικής και ενδεχομένως και των δυτικότερων περιοχών της που εχθές επλήγησαν.
Φαίνεται ότι θα έρθει κάτι αρκετά δυνατό και ότι σε τοπικό επίπεδο θα σημειωθούν αρκετά χιλιοστά βροχής.
Δεν θέλω να αγχωθείτε, δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε και δεν είναι και η πρόθεση μου αυτή. Επιθυμώ απλά να σας ενημερώσω γι’ αυτό που εκτιμώ ότι θα έρθει πάλι.
Και να σας πω την αλήθεια μου, μακάρι να μην βρέξει πάλι στην Αττική το βράδυ, όμως δύσκολα θα το αποφύγουμε. Και πιο πολύ το αναφέρω για τις πληγείσες περιοχές, όπου υπάρχουν άνθρωποι που σήμερα το βράδυ θα μείνουν στους δρόμους διότι για τις άλλες περιοχές δεν τίθεται ζήτημα ανησυχίας.
Αυτή η κατάσταση, με εξάρσεις και υφέσεις, θα διατηρηθεί στην Αττική μέχρι και το Σάββατο το βράδυ...».

Δείτε πώς αρχίζει να σχηματίζεται ο κυκλώνας «Ζήνων» από το δορυφόρο της NASA

Σάκης Αρναούτογλου: Πλησιάζει ο «μεσογειακός κυκλώνας» - Θέλει μεγάλη προσοχή!
Τα νεότερα για την κακοκαιρία του επόμενου 24ωρου, τον μεσογειακό... κυκλώνα και την έλευση του χειμώνα τη Δευτερά (20/11) ακόμα και με χιόνια σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα στα βόρεια, αναλύει ο μετεωρολόγος κ. Σάκης Αρναούτογλου.
Ο έμπειρος προγνώστης ξεκαθαρίζει πως ναι μεν υπάρχει κυκλώνας αλλά, σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με τους κυκλώνες που έχουμε δει σε άλλα σημεία του πλανήτη.
Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα τις επόμενες ώρες και μέχρι το Σάββατο (18/11) η χώρα θα πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.