Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ο οδηγός του ΚΤΕΛ που εγκλωβίστηκε στα λασπόνερα περιγράφει πώς έσωσε τους επιβάτες

«Όσα χρόνια είμαι οδηγός, αυτό το κακό δεν το είχα ξαναζήσει»
Εφιαλτικές στιγμές, αλλά τουλάχιστον όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό, βγήκαν ζωντανοί, έζησαν επιβάτες και οδηγός του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αχαΐας που εγκλωβίστηκε στα λασπόνερα, στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, στο ύψος της Μάνδρας.


Ο Διονύσης Παπουτσής, ο 40χρονος οδηγός του λεωφορείου, που οι κινήσεις του αποδείχθηκαν καταλυτικές για να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα, περιέγραψε στην εφημερίδα «Espresso» τις στιγμές που έζησαν εκείνος και οι επιβάτες, μέχρι να γλιτώσουν από την ορμή του χειμάρρου. «ήταν τραγικό αυτό που ζήσαμε. Όλα συνέβησαν μόλις σε λίγα λεπτά. Όσα χρόνια είμαι οδηγός, αυτό το κακό δεν το είχα ξαναζήσει σε αυτόν τον δρόμο», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια περιέγραψε πώς έγινε η… απόδραση από το λεωφορείο: «Άρχισε ν κυλάει το νερό ορμητικά και το μόνο που με ενδιέφερε εκείνη την ώρα ήταν ο κόσμος. Έβαλα το λεωφορείο με όποιον τρόπο μπορούσα αριστερά στο κράσπεδο, προκειμένου να σπάσω το πίσω τζάμι από τη θέση του οδηγού και να βγάλω τους επιβάτες έξω με ασφάλεια, γιατί ανέβαινε η στάθμη».

«Αυτό που προσπάθησα», είπε, «ήταν να μην πανικοβληθεί ο κόσμος και όλα να γίνουν με προσοχή, ώστε να αποφύγουμε το όποιο λάθος. Στη συνέχεια και αφού πρόλαβα τελευταίος να βγω κι εγώ, άρχισε το λεωφορείο να κυλάει και να το παίρνει το ρέμα λες και ήταν βάρκα».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.