Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό του Λονδίνου - Τουλάχιστον 18 τραυματίες



Τουλάχιστον 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε βαγόνι στο μετρό του Λονδίνου και συγκεκριμένα στον σταθμό Parsons Green, το πρωί της Παρασκευής και ενώ αυτό ήταν ασφυκτικά γεμάτο με κόσμο.

Ολοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγη ώρα αργότερα, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα ενώ η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως θα προεδρεύσει σύσκεψης της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένα λευκό δοχείο, φωτογραφία του οποίου κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί περιγράφουν σαν «κουβά με μαγιονέζα», εξερράγη μέσα στο βαγόνι, με αποτέλεσμα αυτό να τυλιχτεί στις φλόγες.

Ανώνυμες πηγές τις οποίες επικαλείται το Sky News, αναφέρουν πως ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη πλήρως. 

Αρκετοί από τους επιβάτες υπέστησαν εγκαύματα στο πρόσωπο ενώ άλλοι ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν όλοι ταυτόχρονα από την ίδια έξοδο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από Parsons Green και περιπολικά βρίσκονται σε όλους του γύρω δρόμους

Επίσης, ασθενοφόρα αλλά και ομάδες αντιμετώπισης επικίνδυνων περιστατικών έχουν σταλεί στο σημείο ενώ όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου «προτεραιότητα είναι να γίνει εκτίμηση της σοβαρότητας και της φύσης των τραυμάτων που έχουν υποστεί οι επιβάτες».

Τα δρομολόγια μεταξύ των σταθμών Edgware Road και Wimbledon έχουν διακοπεί.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε πως η Τερέζα Μέι ενημερώνεται συνέχεια για το περιστατικό.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι εξέφρασε μέσω Twitter τη συμπαράστασή στους τραυματίες και στα συνεργεία διάσωσης που επιχειρούν στο σημείο.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, σε δήλωσή του υπογράμμισε « Δεν θα φοβηθούμε και δεν θα ηττηθούμε από την τρομοκρατία»

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.