Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Πέθανε ο δολοφόνος του Πιερ Πάολο Παζολίνι

Στις 2 Νοεμβρίου 1975 ο Πιερ Πάολο Παζολίνι δολοφονήθηκε στην παραθαλάσσια περιοχή Όστια, κοντά στην Ρώμη...


Ο δράστης ή οι δράστες του εγκλήματος αφού τον πάτησαν με το ίδιο του το αυτοκίνητο, τον χτύπησαν και με σιδηρολοστό πριν του βάλουν φωτιά. 

Για αυτό το ειδεχθές έγκλημα είχε συλληφθεί την ίδια ακριβώς μέρα ο Πίνο Πελόζι οδηγώντας το αυτοκίνητο του διάσημου σκηνοθέτη. Χθες στη Ρώμη σε ηλικία 58 ετών πέθανε μετά από χρόνια μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο 17χρονος τότε Πελόζι ομολόγησε και καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης αλλά το 2005 απέσυρε την ομολογία του γιατί τότε είχε ομολογήσει κάτω από πίεση λόγω των απειλών που δεχόταν η οικογένεια του, σύμφωνα με τον ίδιο. Υποστήριξε δε ότι τρία άτομα «με νότια προφορά» είχαν διαπράξει τον φόνο βρίζοντας τον Παζολίνι και αποκαλώντας τον «βρωμοκομμουνιστή».


Η αστυνομία με τα νέα στοιχεία που έδωσε ο Πελόζι άνοιξε ξανά την υπόθεση και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μπορεί ο σκηνοθέτης να δολοφονήθηκε από κάποιον εκβιαστή, αλλά μάλλον ο δικαστής δεν ήταν βέβαιος οπότε η υπόθεση παρέμεινε στο αρχείο.

Δημοσιογράφοι και συγγραφείς πιστεύουν ότι η υπόθεση δεν είδε ποτέ το φως της αλήθειας. Πολλοί υποστηρίζουν ότι λόγω των αριστερών πεποιθήσεων και της ομοφυλοφιλίας του ο Παολίνι στοχοποιήθηκε από ακροδεξιούς. Μία ακραία θεωρία μιλάει για χτύπημα από τη μαφία.

Ο δικηγόρος του Πελόζι πάντως υποστηρίζει ότι οι ίδιοι γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη .«Η αλήθεια βρίσκεται σε ντοκουμέντα, κρυμμένα σε τραπεζική θυρίδα. Ο πελάτης μου δεν βρήκε το θάρρος να την αποκαλύψει, διότι φοβόταν ότι ο ίδιος και η οικογένεια του θα μπορούσαν να γίνουν στόχος βίαιης εκδίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.