Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

«Πολύ» πιο καλοπληρωμένοι οι άντρες στο BBC - Mέχρι και 5 φορές υψηλότεροι μισθοί



Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC πληρώνει τον πιο καλοπληρωμένο άντρα αστέρα του πέντε φορές περισσότερο από την πιο καλοπληρωμένη γυναίκα παρουσιάστρια του, αποκάλυψε το ίδιο το δίκτυο, μετά από την απαίτηση της βρετανικής κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει τους μισθούς των καλύτερα αμειβόμενων εργαζομένων του.

H λίστα των εργαζομένων που αμείβονται με τουλάχιστον 150.000 λίρες ετησίως απαριθμεί 96 άτομα, τα δύο τρίτα εκ των οποίων είναι άντρες, με τους περισσότερους να έχουν μεγαλύτερο εισόδημα από τις γυναίκες που προσφέρουν αντίστοιχη εργασία.

Ο πιο καλοπληρωμένος εργαζόμενος του BBC είναι ο Κρις Έβανς, παρουσιαστής της πιο δημοφιλούς πρωινής ραδιοφωνικής εκπομπής του δικτύου, έχοντα απολαβές της τάξεως των 2.25 εκατομμύριων λιρών τη σεζόν 2016/17. Στον αντίποδα, η καλύτερη αμειβόμενη γυναίκα είναι η τηλεπαρουσιάστρια Κλαούντια Ουίνκλεμαν, η οποία κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο έλαβε λιγότερο από μισό εκατομμύριο λίρες για την παρουσίαση διάφορων τηλεοπτικών σόου, όπως το «Strictly Come Dancing».

Ομοίως, οι μισθοί των κορυφαίων δημοσιογράφων του BBC εμφανίζουν ένα αντίστοιχο χάσμα, με έναν άντρα παρουσιαστή ειδήσεων να λαμβάνει περίπου 200.000 λίρες  περισσότερες από τη γυναίκα συνάδελφο του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ειδησεογραφικού κολοσσού, το χάσμα μεταξύ των φύλων αναμένεται να έχει κλείσει μέχρι το 2020.

Η δημοσιοποίηση της λίστας αποτέλεσε μέρος της τελευταίας συμφωνίας που έκανε το BBC με τη βρετανική κυβέρνηση, σχετικά με τη χρηματοδότηση του. Η χρηματοδότηση του βρετανικού δικτύου, η οποία την περασμένη χρονιά ανήλθε στα 3.7 δισεκατομμύρια λίρες, γίνεται μέσω των «τελών τηλεόρασης», τα οποία πληρώνουν όλοι οι πολίτες που διαθέτουν τηλεοπτικό δέκτη στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.