Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Μακελειό στην Αίγυπτο: Ένοπλοι γάζωσαν λεωφορείο με Χριστιανούς (Βίντεο)

23 νεκροί και 25 τραυματίες
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου που μετέφερε προσκυνητές στο μοναστήρι Άνμπα Σαμουέλ κοντά στην πόλη Μίνια, περίπου 245 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου, 
με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 23 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 25, αν και τοπικά ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 24.


Οι πληροφορίες για τους δράστες της επίθεσης είναι συγκεχυμένες με κάποιες να κάνουν λόγο για 8 άτομα και άλλες για 10. Οι δράστες φέρονται να ήταν κουκουλοφόροι και να φορούσαν στρατιωτικές πηγές, ενώ ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν έκαναν την επίθεση ενώ βρισκόταν πάνω σε μηχανές ή αυτοκίνητα.

Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και τους αναζητούν. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες επιζώντων επέβαιναν σε μοτοσικλέτες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, δρ Χαλίντ Μουτζαχίντ, επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων προσθέτοντας ότι ο υπουργός Υγείας, Δρ Ιμάντ Εντίν Αχμέντ Ραντί διέταξε τη μετακομιδή των τραυματιών στο νοσοκομείο Νάσερ.

Η επίθεση έρχεται μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στις εκκλησίες στις πόλεις της Τάντα και της Αλεξάνδρειας το Πάσχα από τον ISIS. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.
Η κοπτική μειονότητα της Αιγύπτου, που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας, βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο ενό




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.