Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Σόιμπλε: Εγώ δεν διατύπωσα ποτέ απειλές για Grexit!

Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, λέει τώρα ο Σόιμπλε!

Σόιμπλε: Θα υπάρξει συμφωνία, αλλά ξεχάστε το χρέος

Μεταμορφωμένος, παρουσιάστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, όταν δήλωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο» και ότι «δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα εάν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει! Άλλος άνθρωπος, ο Γερμανός, που ενώ είναι ο μόνος αξιωματούχος, που έχει προτείνει επισήμως την διάσπαση της Ευρωζώνης με «Grexit», τώρα αρνείται τα όσα έλεγε και δήλωσε πως δεν είπε ποτέ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη στην περίπτωση που δεν καταφέρει να εφαρμόσει τις συμφωνημένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις!

Ξάφνιασε τους πάντες, δηλώνοντας ότι «δεν διατύπωσα ποτέ απειλές (σ.σ. περί Grexit)» ενώ συνέχισε προσθέτοντας, ότι στέλνει στην Ελλάδα το ίδιο μήνυμα που είχε λάβει κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης από θεσμούς όπως το ΔΝΤ. «Εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Εάν δεν το κάνει, τότε θα υπάρξουν προβλήματα».

Στο θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας απάντησε «θεωρώ πως ναι», θα παραμείνει. Όπως σημείωσε το ίδιο το Ταμείο είχε πει στις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα, το 2015 πως θα συμμετείχε εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει του στόχους των μεταρρυθμίσεων.

Μία συμφωνία, που σύμφωνα με τον υπουργό, μπορεί να είναι θέμα εβδομάδων. «Εικάζω ότι μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες» εκτίμησε.

Τέλος, μόνο στο καυτό θέμα, του ελληνικού χρέους, είδαμε τον Σόιμπλε που ξέρουμε, όταν αρνούμενος κάθε ελάφρυνση, είπε ότι «η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει την ελάφρυνση χρέους σε εθνικό επίπεδο (…) Η Ελλάδα πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική. Αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.