Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Άνοιξαν οι αιτήσεις από Τρίτη 21/2 για τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2017


Από την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 οι ενδιαφερόμενοι για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση – δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις, στο Λύκειο τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας η προθεσμία αφορά όλους τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αίτηση-δήλωση. Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται τη σχετική αίτηση-δήλωση, είτε από το Διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό τους.

Η αίτηση-δήλωση θα συμπληρώνεται από τον υποψήφιο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr , στο σύνδεσμο «Εξετάσεις», αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος).

Από φέτος οι υποψήφιοι από ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ που θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις τεσσάρων μαθημάτων (δύο μαθήματα γενικής παιδείας και δύο μαθήματα ειδικότητας) σε κοινή ύλη και κοινά θέματα, θα μπορούν να διεκδικήσουν κοινό ειδικό ποσοστό θέσεων στα πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.