Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Σήμερα τα βλέμματα είναι στραμμένα προς τον ουρανό για τις Ωριωνίδες

Μια νέα βροχή από πεφταστέρια θα σημειωθεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 22 Οκτωβρίου.

Σήμερα και αύριο μην κάτσεις σπίτι! Γύρισε το βλέμμα προς τον ουρανό και απόλαυσε μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές αστεριών του χρόνου. Η νέα βροχή με πεφταστέρια ξεκινά από σήμερα και θα είναι ορατή σε εμάς. Οι Ωριωνίδες, όπως αποκαλούνται, θα κορυφωθούν από τις 21 έως τις 22 Οκτωβρίου χαρίζοντας μας ένα τέλειο, αστρονομικό θέαμα. Πρόκειται για τις Ωριωνίδες, που είναι μέσης έντασης διάττοντες αστέρες και παρατηρούνται κάθε χρόνοαπό τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου. Φέτος αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους το βράδυ της 21 Οκτωβρίου προς χαράματα Σαββάτου 22 Οκτωβρίου.


Οι Ωριωνίδες παρατηρούνται δύο φορές κάθε χρόνο στον ουρανό, όταν η τροχιά της Γης διασταυρώνεται με τα σωματίδια σκόνης που έχει αφήσει πίσω της η διέλευση του κομήτη του Χάλεϊ. Το όνομά τους το οφείλουν στον αστερισμό του Ωρίωνα, ενώ τα «πεφταστέρια» τους τρέχουν με 67 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτα και αφήνουν τα εντυπωσιακά τους ίχνη στον ουρανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.