Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Τι λένε οι μαγνητοταινίες του Νίκου Παππά με τον Τσίπρα στο σουβλατζίδικο των Βρυξελλών;

Δίνουν την απάντηση στο ερώτημα Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο.-Από τον Αλέξανδρο Δράκο

(Στην φωτογραφία ο Αλέξης και η παρέα του στο εστιατόριο του ξενοδοχείου τους στις Βρυξέλλες)

Ήταν εκείνες οι υπέροχες μέρες στις Βρυξέλλες. Το δημοψήφισμα είχε ήδη γίνει. Τα Capital Controls είχαν επιβληθεί και η ελληνική αντιπροσωπεία είχε έρθει στις Βρυξέλλες για την τελική συζήτηση, από την οποία θα κρινόταν αν η Ελλάδα θα παρέμενε στην Ευρωζώνη. Οι συσκέψεις ήταν πυρετώδεις καθώς η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έδειχνε ότι μπορούσε να καταλήξει σε κάποια απόφαση, από την οποία κρινόταν το μέλλον της Ελλάδας. Υπήρχε κάποιο στέλεχος της Κυβέρνησης που ήταν τελείως αρνητικό σε ότι κι αν πρότειναν οι εκπρόσωποι των θεσμών και έδειχνε ακόμη πολύ πιθανό το σενάριο που θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την Ευρωζώνη, με τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει μια παρόμοια εξέλιξη.

Κάποια στιγμή τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας πείνασαν και θέλησαν να φάνε. Άλλοι λένε πως δεν ήταν έτσι αλλά ήθελαν απλώς να βρουν ένα ήσυχο μέρος για να συζητήσουν. Έτσι αποφάσισαν να πάνε σ` ένα γνωστό ελληνικό εστιατόριο των Βρυξελλών, που φτιάχνει και πολύ ωραία σουβλάκια και λέγεται "Μύκονος". Αλλά εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. Άνοιξε όμως για να φιλοξενήσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό και την παρέα του.

Εκεί οι συνομιλητές του Πρωθυπουργού μπορούσαν να εκφραστούν με την άνεση τους. Έτσι νόμιζαν τουλάχιστον. Η τεχνολογία στις μέρες μας έχει προχωρήσει τόσο πολύ που μπορεί να καταγράφει τις συνομιλίες σου ακόμη και πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν είναι ανάγκη βέβαια πάντα να γίνεται έτσι. Υπάρχουν και απλούστεροι τρόποι. Αρκεί κάποιος από την παρέα να καταγράφεις αυτά που λες φερ` ειπείν από το κινητό του τηλέφωνο. Το ποιον εμπιστεύεται κανείς και ποιον όχι, είναι σε γενικές γραμμές δικό του πρόβλημα.

Εκεί λοιπόν έγιναν και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες συνομιλίες ανάμεσα στον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ως γνωστό ο Νίκος Παππάς θεωρεί τον εαυτό του σε προσωπικό επίπεδο ανώτερο από τον Τσίπρα. Γι αυτό και όταν του απευθύνει τον λόγο συνήθως χρησιμοποιεί κάποιες πολύ ωραίες εκφράσεις στα γαλλικά , που είναι και η αδυναμία του. Αυτοί λοιπόν οι ωραίοι διάλογοι με κάποιον τρόπο μαγνητοσκοπήθηκαν, έτσι για την ιστορία. Και κάποια στιγμή θα βγουν στην δημοσιότητα.

Είναι εξαιρετικής ποιότητας αυτοί οι διάλογοι και φωτίζουν πολλές πλευρές της πολιτικής. Τα γαλλικά του Νίκου Παππά είναι όπως πάντα άψογα και από πολλές απόψεις δίνουν την απάντηση στο ερώτημα που συχνά μας απασχολεί. Ποιος Κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.