Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Γιατί πήρε αποστάσεις ο Τσίπρας από τον Νίκο Παππά;

Έστω και αργά κατάλαβε ότι οι ερασιτεχνικές μεθοδεύσεις του Υπουργού Επικρατείας στο θέμα των καναλιών θα κάνουν ζημιά στον ίδιο. -Από τον Αλέξανδρο Δράκο

Η χθεσινή σύσκεψη που έγινε χθες όταν το ΣτΕ, που έκανε δεκτές τις προσφυγές των καναλαρχών, δεν ήταν από τις καλύτερες σε ατμόσφαιρα. Πολλά από τα άτομα που πήραν μέρος σ` αυτήν την σύσκεψη είχαν σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που ο Υπουργός Επικρατείας, έχει χειριστεί όλο το θέμα από την αρχή. Πολλοί επίσης είχαν σοβαρές αντιρρήσεις για τον τρόπο που το που η ανεπίσημη φωνή της Κυβέρνησης , η εφημερίδα Αυγή, ξέφυγε από τις δημοσιογραφικές αρχές που λένε πως δεν μεταχειριζόμαστε "ροζ" πληροφορίες, για να εξοντώσουμε κάποιον και ιδίως έναν αντιπρόεδρο του ΣτΕ, επειδή έχει αντίθετη άποψη από αυτήν που μας συμφέρει.

Τα λάθη που έχει κάνει ο Νίκος Παππάς σ` αυτήν την υπόθεση είναι τόσα πολλά που κανείς δεν ξέρει από που ν` αρχίσει.

Όταν τέλειωσε αυτή η μίνι σύσκεψη ο Πρωθυπουργός ήταν για πρώτη φορά τόσο προβληματισμένος. Στην πολιτική αυτό που ισχύει είναι το ένστικτο της επιβίωσης. Και εκείνο που προφανώς κατάλαβε ο Πρωθυπουργός έστω και αργά είναι ότι αυτή η υπόθεση θα κάνει ζημιά στον ίδιο.

Στην περίπτωση που θα πήγαινε στην Βουλή να υπερασπιστεί τον νόμο Παππά, τότε μια πιθανή αρνητική απόφαση του ΣτΕ, θα ήταν μια τεραστίου μεγέθους πολιτική ήττα για τον ίδιο.

Αλλά κι αν ακόμη η απόφαση ήταν θετική, τότε θα έπρεπε να κλείσει σχεδόν άμεσα στα κανάλια που δεν εξασφάλισαν, βγάζοντας στον δρόμο περίπου 2.000 εργαζόμενους.

Έτσι παρά την προγραμματισμένη ομιλία του στην Βουλή για το θέμα, προτίμησε να φύγει για τις Βρυξέλλες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, ώστε να πάρει αποστάσεις από το θέμα, αφήνοντας όλη την ¨χρέωση" στον Νίκο Παππά, που είναι και υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.