Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Γιατί μας αρέσουν οι ανθυγιεινές τροφές

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κατά κανόνα επιζητούμε τις ανθυγιεινές τροφές, ενώ αντίθετα πολλές από τις υγιεινές δε μας αρέσουν γευστικά;

 Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με το ότι συνήθως είναι όντως πολύ γευστικές. Για παράδειγμα, μια τροφή με λίπη και σάλτσες εκ των πραγμάτων είναι πιο νόστιμη συγκριτικά με μια άλλη που δεν έχει καν αλάτι!

Πολλές φορές είναι αναπόφευκτη η κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών, με δεδομένη την έλλειψη χρόνου για μαγείρεμα ή λόγω άλλων συγκυριών.

Επίσης πολλοί δηλαδή δεν έχουν στο μυαλό τους ότι η συχνή κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών συνεπάγεται μακροπρόθεσμα προβλήματα στην υγεία. Υπάρχει δηλαδή άγνοια κινδύνου.

Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι, καταναλώνοντας ανθυγιεινές τροφές, θα φτιάξει η διάθεσή τους. Καταλήγει λοιπόν το φαγητό να μετατρέπεται σε φυσικό αγχολυτικό.

Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει ο μιμητισμός. Όταν, λόγου χάρη, το παιδί βλέπει ότι οι περισσότεροι φίλοι του τρώνε τακτικά ανθυγιεινά σνακ, νομοτελειακά θα ζηλέψει και θα επιθυμήσει να κάνει το ίδιο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.