Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Τάδε έφη Τζέιν Φόντα: Η Ελλάδα μπορεί να μας διδάξει τι να κάνουμε



Η Τζέιν Φόντα, αφού πρώτα μίλησε για τη ζωή της που αισίως έφτασε τα 80 χρόνια, δεν δίστασε να κάνει και μία χαρακτηριστική χειρονομία, μπροστά στον φακό αναφερόμενη στην Ελληνική κρίση και τα μνημόνια που μας ταλανίζουν.



Η γνωστή ηθοποιός που με το ακτιβιστικό της έργο κατά τη διάρκεια του πολέμου των ΗΠΑ με το Βιετνάμ και τις πολιτικές πεποιθήσεις που είχαν αμαυρώσει την εικόνα της. αντικατέστησε τον ακτιβισμό με την αεροβική γυμναστική την οποία έκανε μόδα και τον Αμερικάνο ακτιβιστή σύζυγό της Τομ Χέιντεν με τον ιδρυτή του ειδησεογραφικού δικτύου CNN Τεντ Τέρνερ τον οποίο και παντρεύτηκε το 1991 κι αποσύρθηκε από το χώρο της υποκριτικής.

Φυσικά πριν πιάσει στα χέρια της τον πολιτικό ακτιβισμό εργάστηκε ως μοντέλο κοσμώντας δυο φορές το εξώφυλλο του περιοδικού Vogue και αργότερα το 1965 καθιερώθηκε ως «σύμβολο του σεξ» μέσω της ταινίας "Barbarella"του πρώτου συζύγου της και Γάλλου σκηνοθέτη Ροζέ Βαντίμ,

Η Λαίδη Τζέιν Σέιμουρ όπως την αποκαλούσαν οι γονείς της, εμπνευσμένοι από τη μακρινή απόγονο της μητέρας της, την Τζέιν Σέιμουρ, η οποία ήταν τρίτη σύζυγος του βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκου του Η', κέρδισε το 1972 το όσκαρ στην κατηγορία Α' γυναικείος ρόλος για την ταινία του Άλαν Πακούλα "Η Εξαφάνιση" (Klute).

Τον Απρίλιο του 2005 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της με τίτλο My Life So Far.αφού είχε ήδη γίνει και πρέσβειρα της L' OREAL Paris.

«Θα πρότεινα στις γυναίκες να κοιμούνται και να κοιμούνται αρκετά" είπε στη συνέντευξη που έδωσε στην Ελένη Μενεγάκη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών για τις γυναίκες του κόσμου.

Για τις Ελληνίδες δε γυναίκες είπε «Μείνετε δυνατές τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα σε κάθε μέρος του κόσμου, αλλά περισσότερο στην Ελλάδα δεν είναι εύκολα. Μείνετε δυνατές και αντισταθείτε στους τυράννους. Μείνετε ενωμένες και οργανωθείτε".

Τώρα εγώ τι να κάνω ...να κοιμηθώ για να είμαι ωραία και νέα στα 80 μου όπως μας προτείνει  η Τζέιν η να μείνω "ξύπνια" παρέα με τις συμπατριώτισσές μου μαχόμενες τις τράπεζες και όλους εκείνους που έχουν τα φράγκα και μας λένε ότι πρέπει να υποστούμε στερήσεις για να καλυτερέψουν τα πράγματα;

Κι αν θα καλυτερέψουν γι’ αυτούς τα πράγματα αλλά όχι για τον μέσο πολίτη θα πρέπει "Παλέψτε! Παλέψτε" ξάγρυπνες, φτωχές και γριές μέχρι άντε το πολύ στα 60 που θα ρθει ο χάρος να μας πει μπροστά σε ένα λάκκο 2 μέτρων .."gia gia bite rixa ine"..


Τουλάχιστον αν μας τοποθετήσουν κι έναν οβολό κάτω από τη γλώσσα μας τη τελευταία στιγμή πριν μας ενταφιάσουν να μπορέσουμε κι εμείς να μιλήσουμε με τη γλωσσά του χρήματος Τζέιν μας όπως μας μιλάς τώρα εσύ......





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.