Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Η Ζυρίχη πρωταθλήτρια πόλη στη χρήση κοκαΐνης σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Στις 10 πόλεις με την υψηλότερη χρήση χαπιών Ecstasy σε όλη την Ευρώπη, οι δύο είναι ελβετικές (νούμερο 4 Ζυρίχη, νούμερο 5 Γενεύη).


Στις 10 πόλεις με την υψηλότερη χρήση κοκαΐνης σε όλη την Ευρώπη,οι πέντε είναι ελβετικές (νούμερο 1 Ζυρίχη, νούμερο 3 Σεν Γκάλεν, νούμερο 4 Γενεύη, νούμερο 8 Βασιλεία, νούμερο 9 Βέρνη).

Να δεις τι σου 'χω για μετά...



Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» (3/5/2018), η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «LIDL» στην Ελβετία διαθέτει πλέον προς πώληση στα ράφια της κατεργασμένο καπνό κάνναβης και τσιγάρα κάνναβης.

Η εταιρεία αξιοποιεί την αλλαγή του νομικού πλαισίου στην Ελβετία, που από το 2011 επιτρέπει τη χρήση κάνναβης απ' όσους είναι άνω των 18 ετών και όταν η κάνναβη περιέχει TCH (δραστική ουσία) μέχρι 1%. 

Διαφημίζει, μάλιστα, ότι η κάνναβη είναι «τοπικής ελβετικής καλλιέργειας», σε συνεργασία με την ελβετική εταιρεία «Botanicals», με έδρα και καλλιέργειες κάνναβης στο Thurgau της βόρειας Ελβετίας, «σε κλειστούς βιομηχανικούς χώρους με σύγχρονο σύστημα ημιαυτόματων θερμοκηπίων». 

Σήμερα, η Ελβετία καταγράφει περισσότερους από 140 νόμιμους λιανικούς πωλητές κάνναβης, από πέντε που ήταν το 2015. 

Επίσης, καταγράφει πωλήσεις νόμιμης κάνναβης ύψους 82,5 εκατ. ευρώ, που αποδίδουν φορολογικά έσοδα στο κράτος ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Οταν όμως τα ναρκωτικά γίνονται και νόμιμο εμπόρευμα, με στόχο το κέρδος, αλλά και την κοινωνική καταστολή, κυρίως σε νεαρές ηλικίες, έχουμε και τα αποτελέσματα που καταγράφει για την Ελβετία το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά.

Από έρευνά του στα λύματα όλων των μεγάλων πόλεων της Ευρώπης, για όλα τα Σαββατοκύριακα του 2017, προκείμενου να εξαχθεί συμπέρασμα για το ποια ναρκωτική ουσία καταναλώνεται σε κάθε χώρα και σε τι επίπεδο, προκύπτουν τα εξής στοιχεία:

Η Ζυρίχη είναι πρωταθλήτρια πόλη στη χρήση κοκαΐνης σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Στις 10 πόλεις με την υψηλότερη χρήση κοκαΐνης σε όλη την Ευρώπη, οι πέντε είναι ελβετικές (νούμερο 1 Ζυρίχη, νούμερο 3 Σεν Γκάλεν, νούμερο 4 Γενεύη, νούμερο 8 Βασιλεία, νούμερο 9 Βέρνη).

Στις 10 πόλεις με την υψηλότερη χρήση χαπιών Ecstasy σε όλη την Ευρώπη, οι δύο είναι ελβετικές (νούμερο 4 Ζυρίχη, νούμερο 5 Γενεύη).

Επίσης, η Διεθνής Επιτροπή του ΟΗΕ για τον Ελεγχο των Ναρκωτικών, στην ετήσια έκθεση για το 2009, πριν τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης στην Ελβετία, κατέγραφε μείωση της καλλιέργειας κάνναβης στην Ελβετία. 

Σήμερα, όμως, στη χώρα αυτή έχουμε:

* Αύξηση 72% των καλλιεργούμενων εκτάσεων κάνναβης (EMCDDA 2016).

* 24 νέες ουσίες με βάση την κάνναβη που παρακολουθούνται ως «νέα ναρκωτικά» (ΟΗΕ 2015).

* Πρώτη ουσία εισαγωγής για θεραπεία από ναρκωτικά την κάνναβη (OHE 2016).

* Πενταπλάσια χρήση κάνναβης έναντι των άλλων ναρκωτικών (ΟΗΕ 2017).

*Αύξηση στη χρήση κάνναβης στις μαθητικές ηλικίες (EMCDDA 2015).


Εκτός, λοιπόν, από το «τυράκι» όσων υπερθεματίζουν για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στη χώρα μας, που θα φέρει κρατικά έσοδα, νέες επενδύσεις, «παραγωγική ανασυγκρότηση» και θα αξιοποιηθεί «διά πάσαν νόσον», υπάρχει και η «φάκα» των συνεπειών για το λαό, όπως δείχνουν τα παραδείγματα απ' όλο τον κόσμο, όπου νομιμοποιήθηκε η κάνναβη. 

Επειδή η διαθεσιμότητα μιας ουσίας, είτε νόμιμης είτε παράνομης, συνδέεται άμεσα και με την αύξηση της χρήσης της, σήμερα που υπάρχει άνοδος της παραγωγής, διακίνησης και κατανάλωσης κάνναβης, έχουμε:

* Αύξηση της χρήσης και της εξάρτησης από κάνναβη.

* Αύξηση των εισόδων σε θεραπεία με πρώτη ουσία την κάνναβη και όχι την ηρωίνη σε πολλές χώρες (Δανία, Γαλλία, Ολλανδία, Κύπρος, Ουγγαρία).

*Αύξηση της συστηματικής χρήσης σε μαθητικές ηλικίες.

* Μείωση της ηλικίας πρώτης επαφής με την κάνναβη πριν από τα 14 έτη.

* Ανοδο της περιστασιακής χρήσης κάνναβης στην Ευρώπη στο 6% του πληθυσμού της, από 1% πριν από πέντε έτη.


Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν αθωώνεται ένα ναρκωτικό, όταν μέσα από τη νομιμοποίηση στη συνείδηση και κυρίως στις νεανικές συνειδήσεις, από πίσω έρχονται η πλήρης νομιμοποίηση του ναρκωτικού - εμπορεύματος και η κερδοφορία μονοπωλιακών ομίλων, από φαρμακοβιομηχανίες μέχρι σούπερ μάρκετ. 

Αυτά τα αποτελέσματα οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Αχτσιόγλου και Ξάνθος, μάλλον «ξέχασαν» να τα παρουσιάσουν ως εισηγητές που ήταν στην ημερίδα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «YES WE CAN-NABIS».
Μας είπαν για τα «τυράκια», αλλά κουβέντα για τη «φάκα» και τι έρχεται μετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.