Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ο Έλληνας κλειδοκράτορας του facebook

Το Ελληνικό στοιχείο δεν λείπει απο πουθενά
Το Facebook αναστέλλει την επιχείρηση δεδομένων με δεσμούς Trump
Ο κορυφαίος επικεφαλής ασφαλείας του Facebook δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι με την εταιρεία μετά από αναφορές ότι η θητεία του μπορεί σύντομα να τελειώσει.
Ο Alex Stamos, επικεφαλής της ασφάλειας του Facebook, λέει ότι εξακολουθεί να είναι "πλήρως αφοσιωμένος" στο έργο του στο Facebook. Σε ένα tweet, ο Στάμος δήλωσε ότι ο ρόλος του άλλαξε, αλλά "τώρα δαπανούμε περισσότερο χρόνο για να διερευνήσουμε τους αναδυόμενους κινδύνους ασφαλείας και να εργαστούμε για την ασφάλεια των εκλογών".

Τα σχόλιά του ακολουθούν μια έκθεση της New York Times που δημοσιεύθηκε αργά τη Δευτέρα ότι ο Στάμος σχεδιάζει να εγκαταλείψει το Facebook τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τους Times, η αναχώρησή του οφείλεται εν μέρει σε εταιρικές διαφωνίες σχετικά με το πόσο να μοιραστούν τα έθνη που χειραγωγούν το Facebook και την εσωτερική αναδιάρθρωση που οδηγεί στις μεσοπρόθεσμες εκλογές του 2018.

Σε δήλωση προς το CNN, ένας εκπρόσωπος του Facebook ( FB ) δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι ο CSO.

Έχει κρατήσει αυτή τη θέση για σχεδόν τρία χρόνια και οδηγεί τις προσπάθειές μας για ασφάλεια κυρίως γύρω από αναδυόμενους κινδύνους ασφαλείας", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. "Είναι αξιόλογο μέλος της ομάδας και είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα κάνει κάθε μέρα."

Σχετικά: Το Facebook αναστέλλει τον πρώην εργολάβο της Cambridge Analytica

Ωστόσο, ενώ και το Facebook και ο Stamos δήλωσαν ότι βρίσκεται ακόμα στην εταιρεία, ούτε αμφισβήτησε ότι θα φύγει στο εγγύς μέλλον.

Ο Stamos προσχώρησε στο Facebook το 2015 αφού προηγουμένως ήταν ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφάλειας πληροφοριών στο Yahoo.

CNNMoney (Σαν Φρανσίσκο)
Πρώτη έκδοση 19 Μαρτίου 2018: 9:33 μ.μ. ET


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.