Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ο χειρουργός του Τσίπρα αν. πρόεδρος στο ανώτατο υγειονομικό συμβούλιο



Ο Δημήτρη Θεοδώρου, ο γιατρός που χειρούργησε τον Αλέξη Τσίπρα για ομφαλοκήλη το καλοκαίρι στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, τοποθετήθηκε αναπληρωτής του προέδρου στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) του ΕΟΠΥΥ (Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας).

Ο Δημήτρης Θεοδώρου είναι χειρουργός στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και αναπληρωτής καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Θεωρείται ότι έχει σπουδαίες περγαμηνές και ήταν η επιλογή του πρωθυπουργού ώστε να τον χειρουργήσει για αφαίρεση κήλης, το περασμένο καλοκαίρι.

Πρόεδρος του ΑΥΣ τοποθετήθηκε εκ νέου ο συντονιστής διευθυντής του Νοσοκομείου Νίκαιας, Χρήστος Ιατρού. Ο κ. Ιατρού είχε γίνει ευρύτερα γνωστός τον Μάιο του 2016, όταν άγνωστοι τον είχαν πυροβολήσει στα πόδια. Σημειώνεται ότι τα μέλη του ΑΥΣ δεν δικαιούνται αποζημίωσης.

Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο, μεταξύ άλλων, για τη γνωμάτευση αναγκαιότητας χορήγησης αντλίας ινσουλίνης στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, για τη γνωμάτευση επί θεραπειών που δεν είναι ευρέως διαδεδομένες, για την αναγκαιότητα χορήγησης συσκευών έγχυσης φαρμάκων που φέρουν εμφυτευόμενα συστήματα.

Επίσης, είναι αρμόδιο να γνωματεύει για τις περιπτώσεις για τις οποίες επιτρέπεται η νοσηλεία στο εξωτερικό, για την αναγκαιότητα αποζημίωσης δαπάνης μετακίνησης συνοδού ασθενούς αεροπορικώς, για την αναγκαιότητα πρόσθετης δαπάνης για μεμονωμένες περιπτώσεις ασφαλισμένων κ.ά. Στις αρμοδιότητες του ΑΥΣ είναι και η εξέταση όλων των περιπτώσεων καρκινικής καχεξίας για χορήγηση φαρμάκων από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

M.-N. Γ.
Από την στήλη «Παράτυπος» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.