Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

«Πήρα 30.000 € για να τη σκοτώσω»

Τι λέει για τους δύο άνδρες που τον προσέγγισαν, τις συναντήσεις στη Λουκάρεως και τις τρεις «πρόβες» στο νεκροταφείο

Άρα Ήρθε η στιγμή που ο πατέρας της άτυχης κοπέλας επιβεβαιώνεται από την αρχή έλεγε ότι την κόρη του τη σκότωσαν 

Ο 58χρονος που κατηγορείται ότι κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές τη Δώρα Ζέμπερη υποστηρίζει ότι εκτελούσε εντολές άλλων

Καταιγιστικές εξελίξεις δρομολογεί στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζεμπέρη η συμπληρωματική απολογία του 58χρονου καθ' ομολογίαν δολοφόνου της! Ο 58χρονος, που κατηγορείται ότι κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές την άτυχη κοπέλα μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, στη Ριζούπολη, στις 18 Οκτωβρίου του 2017, υποστηρίζει τώρα ότι εκτελούσε εντολές άλλων!

«Με πλήρωσαν για να τη βγάλω από τη μέση» φέρεται ότι υποστήριξε στο 40σέλιδο χειρόγραφο υπόμνημα που απέστειλε στον ανακριτή λίγες μέρες προτού οδηγηθεί εκ νέου ενώπιόν του. Σε αυτό υπέδειξε δύο άνδρες που τον προσέγγισαν δελεάζοντάς τον με το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, αλλά και με ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να σκοτώσει την άτυχη εφοριακό, και αφήνει σαφείς αιχμές ότι κίνητρο της δολοφονίας ήταν οι υποθέσεις που χειριζόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμπληρωματική απολογία του στον δικαστικό λειτουργό στις 22 Δεκεμβρίου 2017 ο 58χρονος έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για τους δύο άνδρες, στον έναν εκ των οποίων αναφέρεται ως «το αφεντικό» και στον δεύτερο με το μικρό του όνομα. Οπως αποκάλυψε, οι συναντήσεις τους γίνονταν στην οδό Λουκάρεως, δίπλα στο Εφετείο, αλλά και στα δικαστήρια της Ευελπίδων και οι φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας ήθελαν να βγάλουν από τη μέση την 32χρονη και να εξαφανίσουν κρίσιμα στοιχεία της δουλειάς της.

Κομβικό σημείο ως προς αυτή την κατεύθυνση είναι η εκτενής αναφορά του 58χρονου σε στικάκια που φέρεται ότι είχε στην τσάντα της την επίμαχη μέρα η Δώρα και τα οποία περιείχαν σημαντικές πληροφορίες. Οπως φέρεται ότι υποστήριξε, αυτός ήταν και ο λόγος που έκαψε την τσάντα, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες που του έδωσαν οι δύο εντολείς του.

Φωτογραφίες

Στη συμπληρωματική απολογία του ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ακόμα πως του είχαν δώσει φωτογραφίες της άτυχης γυναίκας, την οποία παρακολουθούσε επί δύο εβδομάδες προτού αποφασίσει να τη σκοτώσει, γνωρίζοντας ακριβώς το πρόγραμμά της.

Μάλιστα, στην αναλυτική περιγραφή που δίνει αναφέρει ότι η Δώρα άφηνε πάντα την τσάντα της στο ίδιο σημείο, όταν επισκεπτόταν το μνήμα του φίλου της, και γνώριζε επακριβώς Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ακόμα και τη μάρκα των τσιγάρων της. Αναφέρει, ακόμα, πως είχε κάνει πρόβα τρεις φορές στον τρόπο διαφυγής του από το νεκροταφείο, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδρομή, όπως το μοιραίο απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου.
Ο 58χρονος, τόσο στο χειρόγραφο υπόμνημα όσο και στις συμπληρωματικές εξηγήσεις που έδωσε στον ανακριτή, εκφράζει φόβους για τη ζωή του ακόμα και μέσα στις φυλακές, καθώς θεωρεί πως οι δύο άνδρες που τον «προσέλαβαν για να κάνει τη δουλειά» έχουν άκρες παντού. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, μάλιστα, ζήτησε προστασία από τη Δικαιοσύνη «γιατί φοβάται ότι θα τον σκοτώσουν».

«Επειδή η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, περιμένουμε από τις ανακριτικές Αρχές να αξιολογήσουν τα συμπληρωματικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους και να δούμε αν όσα λέει ο κατηγορούμενος ευσταθούν» δήλωσε στην «Espresso» o δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Απόστολος Λύτρας, σημειώνοντας πάντως ότι ο 58χρονος «δίνει πάρα πολλές λεπτομέρειες για τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης».

Ντέμη Ντάβαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.