Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπρας: Δεν είχατε περάσει έξω από δημόσιο σχολείο - Μητσοτάκης: Μιλάτε εσείς, που στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό;

Επίθεση επί προσωπικού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα με αιχμή την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στον Αλέξη Τσίπρα:

«Mιλήσατε για τα βιώματα. Δηλώσατε υπερήφανος για τη συμμετοχή στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, δικαίωμά σας. Οφείλω να επισημάνω ότι συχνά παρεκτράπη σε εκδηλώσεις βιας που στιγμάτισε δυστυχώς την πολιτική και κοινωνική ζωή.

Δεν είχα πρόθεση, αλλά με κατηγορήσατε ότι δεν έχω περάσει έξω από δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο.

Πράγματι είχα τη δυνατότητα να σπουδάσω σε κορυφαίο αμερικάνικο μη κρατικό πανεπιστήμιο.
Φαντάζομαι κι εσείς, αν θα θέλατε δεν θα είχατε τη δυσκολία να το κάνετε.
Λίγη δουλειά θέλει, την οικονομική άνεση την είχατε.
Αλλά μην με εγκαλείτε όταν στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο, είναι η απόλυτη υποκρισία. Εσείς ο ίδιος δεν εμπιστεύεστε το εκπαιδευτικό σύστημα, η δικιά σας διαδρομή αναδεικνύει τον βαθμό υποκρισίας».

Νωρίτερα στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει:

«Πράγματι είμαστε όλοι προϊόν των βιωμάτων μας. Της πορείας μας και της προσωπικής μας ιστορίας και καταγωγής. Είμαι περήφανος για την προσωπική μου πορεία στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. Γιατί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της ιστορίας μας. Συμμετείχα στους αγώνες του 90-91 στον αυταρχικό νόμο της κυβέρνησης του πατέρα σας. Αλλά και στο φοιτητικό κίνημα. Είναι αγώνες που πηγαν την κοινωνία μπροστά. Διασφάλισαν την ίδια την δημοκρατία. Το βασικό σας πρόβλημα είναι τα δικά σας βιώματα γιατί μέχρι να ασχοληθείτε με την πολιτική δεν είχατε περάσει ούτε απέξω από δημόσιο σχολείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.