Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Σπυράκη: Υπουργοί δηλώνουν ότι οι αποκρατικοποιήσεις δεν θα προχωρήσουν

«Το αποτέλεσμα της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις άδειες δεν δικαιώνει κανέναν»

Δυστοκία στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων καταλόγισε στην κυβέρνηση η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. «Υπουργοί της κυβέρνησης με πρώτο τον κ. Σκουρλέτη δηλώνουν δημόσια, ότι παρά τις δεσμεύσεις που υπάρχουν για αποκρατικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας και ειδικά στη ΔΕΗ, αυτές δε θα προχωρήσουν» είπε η κ. Σπυράκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Γιατί να έρθει κάποιος να βάλει τα λεφτά του σε μία επιχείρηση προς αποκρατικοποίηση, όταν ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει αντίθετος σε αυτή την προοπτική; Αν δεν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, πώς θα τα βγάλει πέρα η Ελλάδα μετά το 2018; Θα ζητήσει τέταρτο πρόγραμμα, τέταρτο μνημόνιο;» είπε.

Η ευρωβουλευτής διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι πιστωτές της χώρας «ενδιαφέρονται κυρίως να ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα, να περάσει ένα χρονικό διάστημα χωρίς να επιστρέψουν στην ενασχόλησή τους με την Ελλάδα, να γίνουν δηλαδή οι γερμανικές και οι γαλλικές εκλογές πρωτίστως, αλλά και οι ολλανδικές» καθώς, όπως πρόσθεσε, «ακραίες δυνάμεις στη Γαλλία και στη Γερμανία επιχειρούν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα έντονου αντιευρωπαϊσμού».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών η κ. Σπυράκη σχολίασε ότι το αποτέλεσμα της διαδικασίας «δεν δικαιώνει κανέναν και κυρίως τους εμπνευστές αυτής της υπόθεσης». Το ζήτημα, όμως διευκρίνισε, έπρεπε να λυθεί με εξορθολογισμό και «όχι τινάζοντας την υπόθεση στον αέρα, όχι δημιουργώντας μία νέα αμφίβολης προέλευσης τάξη πραγμάτων, μία νέα διαπλοκή».

«Είναι προφανές ότι ο νόμος Παππά δεν υπάρχει, διότι θυμάστε ότι ο κ. Παππάς υπερασπίστηκε ο ίδιος τον πρώην υπερθεματιστή Καλογρίτσα. Δεν υπάρχει ο νόμος Παππά, διότι έχει σοβαρά προβλήματα ελέγχου της προέλευσης των χρημάτων, δεν υπάρχει ο νόμος Παππά, γιατί περιορίζει τον αριθμό των αδειών» είπε.

«Μπορεί να αντικατασταθεί από την ΝΔ από έναν νόμο, που θα δίνει όσες άδειες επιτρέπει η συχνότητα, που τις άδειες θα δίνει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που οι επιπλέον άδειες θα δοθούν με ένα σταθερό και εύλογο τίμημα και δε θα είναι αντικείμενο δημοπρασίας και αυτό θα εξορθολογίσει το τοπίο» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.