Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Κύκλωμα εκβιαστών με επικεφαλής έναν κρατούμενο

Ζητούσαν 150.000 ευρώ από το θύμα τους
Μια εξαμελή εγκληματική ομάδα εκβιαστών εξάρθρωσε η Αστυνομία, στην οποία εμπλέκονται αλλοδαποί ηλικίας 30-47 ετών, από τους οποίους οι τρεις συνελήφθησαν στις 28 Αυγούστου.

Ηθικός αυτουργός της εκβίασης φέρεται να είναι 30χρονος έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο αλλοδαποί.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ενός άνδρα σύμφωνα με την οποία κατά το τελευταίο δίμηνο άτομα, μέσω του διαδικτύου, απαιτούσαν επανειλημμένα και εκβιαστικά να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ προκειμένου να μη δημοσιεύσουν ηλεκτρονικό υλικό, που περιέχονταν σε usb, το οποίο του είχαν κλέψει.

Άμεσα εκδόθηκαν βουλεύματα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών.

Η ομάδα για να δυσχεραίνει τον εντοπισμό της από τις διωκτικές Αρχές, απέστειλαν στο θύμα εκβιαστικά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω διαδικτυακών εφαρμογών επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους που διέμεναν οι εμπλεκόμενοι βρέθηκε και κατασχέθηκε έντυπο υλικό σχετιζόμενο με την υπόθεση, ηλεκτρονικός υπολογιστής, τρία κινητά τηλέφωνα, πληθώρα καρτών SIM, χρηματικό ποσό, τραπεζικά εμβάσματα και καταστάσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά και πληθώρα εγγράφων, διαβατηρίων και βεβαιώσεων παραμονής αμφιβόλου γνησιότητας

Τα τρία από τα μέλη της ομάδας είναι σεσημασμένοι για διάφορες κακουργηματικές πράξεις, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε παρόμοιες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.