Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Πενήντα οι νεκροί στην επίθεση στο γάμο

Με αίμα βάφτηκε ο γαμήλιος εορτασμός στην Τουρκία
Σε 50 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στο Γκαζιάντεπ, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Η επίθεση διαπράχθηκε χθες στις 22:50 στη Γκαζιάντεπ, περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία. «Καταδικάζουμε τους άπιστους που οργάνωσαν και διέπραξαν αυτή την επίθεση», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη σε ανακοίνωσή του.

Μεγάλος αριθμός Κούρδων παρίσταντο στον γάμο, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά. «Πολλοί Κούρδοι έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο εκπροσωπεί τη μειονότητα στο κοινοβούλιο, καταδικάζοντας την επίθεση σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε σε μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε σήμερα ότι το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) είναι «πιθανώς ο δράστης» της επίθεσης που έγινε χθες το βράδυ στο Γκαζιάντεπ.

Ο τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης σε ανακοίνωσή του ότι δεν υπάρχει «καμία διαφορά» ανάμεσα στον αυτοεξόριστο μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν -τον οποίο κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία-, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και την τζιχαντιστική οργάνωση ΙΚ, «που είναι πιθανώς και ο δράστης της επίθεσης στην Γκαζιάντεπ».

«Η χώρα μας, το έθνος μας, δεν μπορούν παρά να επαναλαμβάνουν επίμονα το ίδιο μήνυμα προς αυτούς που μας επιτίθενται: θα αποτύχετε!», τόνισε επίσης ο Ερντογάν. Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει μπροστά στην «πρόκληση» που συνιστά η επίθεση στο Γκαζιάντεπ, αλλά θα δείξει αντιθέτως «ενότητα, αλληλεγγύη και αδελφοσύνη», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.