Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Πιο ακριβή φέτος η μπύρα στην Ευρώπη

Η μπύρα ακριβαίνει στην Ευρώπη, καθώς οι φετινές νεροποντές έπληξαν τις σοδειές κριθαριού στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Λόγω των βροχοπτώσεων η παραγωγή κριθαριού έχει μειωθεί φέτος με αποτέλεσμα να αυξηθούν σημαντικά τα κόστη των εταιρειών που χρησιμοποιούν το δημητριακό για την παραγωγή βύνης, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό της μπύρας.

Οι παραγωγοί βύνης πλήρωσαν το κριθάρι 11% περισσότερο στις αρχές του μήνα, καθώς οι αγρότες στην Γαλλία, τη μεγαλύτερη χώρα-παραγωγό κριθαριού της ΕΕ, συνέλλεξαν φέτος την μικρότερη σοδειά των τελευταίων πέντε ετών, ενώ η παραγωγή κριθαριού στη Γερμανίαυποχώρησε κατά περισσότερο από 9%.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Παραγωγής της Γαλλίας η συνολική ποσότητα κριθαριού στη φετινή σεζόν που ξεκίνησε τον Ιούλιο θα μειωθεί κατά 21% στα 10,2 εκατομμύρια τόνους. Οι γερμανοί αγρότες θα συνεισφέρουν φέτος 8,8 εκατομμύρια τόνους.

Δεν είναι, όμως, μόνο η ποσότητα που επηρεάστηκε από τις βροχοπτώσεις στη Γαλλία και τη Γερμανία. Οι βροχές επηρέασαν και την ποιότητα, κάνοντας πιο δύσκολη την εύρεση αρκετά καλού κριθαριού για την παραγωγή βύνης.

«Σίγουρα θα υπάρξει μια αύξηση στην τιμή της μπύρας. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι τόσο μεγάλη όσο λένε οι παραγωγοί», σχολιάζει ο Scott Cassey αναλυτής της RMI Analytics. «Το επιπλέον κόστος θα είναι διαχειρίσιμο», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.